No Bake Malteser Birthday Cake
Throwback Thursday! We gaan vandaag even terug naar de zomer van 2021: De Devil’s Food No Bake Malteser Cake is al heel lang een ForkYou’s favorieten. Nu was er echter een verjaardag op de redactie van ForkYou, dus leek het een leuk idee om zo’n succesrecept wat aan te passen naar een heuse verjaardagstaart. Deze No Bake Malteser Birthday Cake ziet er feestelijk uit, smaakt heerlijk en je hebt er geen oven voor nodig. Wat wil je nog meer. Aan de slag!
Spullen! (Voor 1 No Bake Malteser Birthday Cake)
– roomboter
– XL-zak Maltesers
– 1 reep pure chocolade (100 gram)
– 1 reep melkchocolade (100 gram)
– twee eetlepels schenkstroop (regulier of caramel)
– 1 pak gewone biscuitjes
Spullen! (voor de garnering)
ingrediënten voor de ganache: 1 reep pure chocola (100g), 100ml Slagroom en een klontje boter
– vruchtjes: blauwe bessen, frambozen en aardbeien
– verjaardagstaartkaarsjes
– een ronde schaal
– een plat bord
Voorbereiden!
Zorg dat de roomboter op kamertemperatuur is. Leg een stuk vershoudfolie in een diepe kom of bak, zodat je achteraf de No Bake Malteser Birthday Cake er makkelijk uit kan halen. Breek de helft van de rol biscuitjes in kleine stukjes en gooi de andere helft in je keukenmachine en vermorzel die tot kruim.
Doen!
Smelt de boter, de chocola en de stroop in een pan op een heel zacht vuurtje. Roer dit mengsel goed door, zodat het een egale emulsie wordt. Je mag ervan proeven! Voeg dan de kleine stukjes koek toe en roer ze door het chocolademengsel. Ook dit kun je even proeven. Voeg tot slot voorzichtig de helft van de Maltesers toe en roer alles even snel door. Je moet niet te lang roeren, want anders smelten de Maltesers meteen. Giet het mengsel in de schaal. Zorg ervoor dat dit smulspul goed verdeeld is door het een beetje aan te drukken met een lepel, die je dan weer kan aflikken.
Nu gaan we de bodem bovenop maken. Smelt een dikke klont boter in de pan en roer daar de koekjeskruim doorheen uit de keukenmachine. Als dit een dikke massa vormt, verdeel deze dan over het Malteser-smulspul en druk het goed aan met de bolle kant van een lepel. Dit wordt straks door de schaal een mooie chocoladebol: de No Bake Malteser Birthday Cake! Zet het geheel een paar uur in de koelkast en ga een leuke film kijken.
Ganache
Ganache is een glad mengsel van een vloeistof en chocolade. Vaak is die vloeistof (slag)room, maar je kunt ook vruchtenpuree of vruchtensap gebruiken. Wij doen dat bij de No Bake Malteser Birthday Cake natuurlijk niet. Wij gebruiken slagroom en een klontje roomboter voor de glans. Ganashe maken is heel eenvoudig. Breek de chocoladereep in stukje in een kom. Ondertussen verhit je de slagroom met het klontje boter. Zodra het mengsel wil gaan koken, en dat is vrij rap, haal je deze van de hittebron en giet je het in de kom bij de chocolade. En dan maar roeren tot de chocolade is gesmolten en je een glimmende saus hebt. Als de ganache wat is afgekoeld, gaan we de taart verder afmaken.
No Bake Malteser Birthday Cake afmaken
Als de taart met de bodem een tijd in de koelkast heeft gestaan en de ganache klaar is, is het tijd om de No Bake Malteser Birthday Cake af te maken. Versier de rand van de taart met de vruchten en zet de kaarsjes op de birthday cake! Dit kan niet anders dan een happy birthday worden! Van harte gefeliciteerd en smul ze.