Frisse dip met Griekse feta en cherrytomaatjes
Hoewel je deze dip misschien op het eerste gezicht als iets zomers verwacht, kun je hem ook prima op koudere dagen toepassen. Met een lekker warm stokbroodje of ciabattina erbij is de dip uitstekend als klein voorgerecht of als lunch. Hij is ook nog eens makkelijk te bereiden en daar zijn we hier bij ForkYou altijd wel fan van. Time is all we have, toch? “The only thing we have to decide is what to do with the time that is given to us”, zei Gandalf the Grey. Wij maken een heerlijke dip! En jij?
Spullen! (voor 4 personen aan dip)
-75 gram Griekse feta
-75 ml (dus gram) yoghurt, Turske stijl
-2 eetlepels olijfolie (extra vierge)
-150 gram cherrytomaatjes
-5 gram munt
-1/2 citroen (Schoongeboend; je hebt de schil nodig.)
-1/4 eetlepel oregano
-snufje peper en zout
-stokbroodje of ciabattina’s (Dat zijn kleine varianten op ciabatta’s.)
Doen!
Begin met het verkruimelen van de feta. De kruimels mogen lekker klein, des te makkelijker is het straks dippen. Doe dan de yoghurt, verkruimelde feta, olijfolie, peper en zout in een kom en pureer het mengsel met een staafmixer tot een egaal geheel. De dip is nu al bijna klaar, niet te geloven!
Snijd de tomaatjes in hele kleine blokjes en snijd de munt lekker fijn. Rasp de schil van de citroen. Je hebt voor de dip alleen het geraspte resultaat nodig, de citroen zelf kun je voor iets anders gebruiken.
Smeer nu het dipmengsel op een plat bord of een ondiepe schaal en verdeel de tomaatjes, munt en citroenrasp eroverheen. Sluit de dip af door er een beetje olijfolie over heen te sprenkelen en strooi de oregano er met zo’n Italiaanse hand op. Nu kun je lekker dippen met je stokbroodje of ciabattina. Pico bello.
Een ander lekker gerecht waarin een ciabattina voorkomt vind je trouwens hier.