Maaltijdsalade voor de kraamweek

Wanneer er net een wolk van een baby geboren is, heeft de kersverse moeder goed eten nodig. Het is tenslotte sowieso een pittige eerste week, dus moet je zorgen voor gezond vet eten, vulling en vitaminen. Dit recept voor de maaltijdsalade van ’s werelds beste kraamhulp Willemijn is natuurlijk heel lekker, maar tikt ook alle boxen voor een puike kraamweekmaaltijd- of lunch aan. Overigens kun je deze maaltijdsalade ook gewoon lekker eten als er geen baby’tje geboren is.

Spullen! (voor een flinke schaal maaltijdsalade)

-een avocado
-twee lente-uitjes
-een zakje veldsla
-verpakking magere spekjes
-blokjes fêta (1 verpakking)
-bakje cherrytomaatjes
-250 gram pasta naar keuze
-50 gram pijnboompitjes
-balsamico
-peper en zout

Doen!

Begin met het in blokjes snijden van de cherrytomaatjes en de avocado. Snijd de lente-uitjes in ringetjes. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Het is het lekkerst als de pasta al dente is, zodat het gerecht wat meer bite heeft. Daar zal de kraamvrouw van genieten. Bak tegelijk de spekjes uit zoals de kersverse moeder het het lekkerst vindt. Zelf kiezen we dan voor niet al te doorbakken, omdat er dan een wat zwaardere smaak aan komt die dan uit balans is met de andere, zachtere smaken in deze maaltijdsalade. Dit is natuurlijk een kwestie van smaak.

Afronden!

Voeg de gekookte pasta, (uit)gebakken spekjes, veldsla, avocado, cherrytomaatjes, lente-uitjes, blokjes fêta en een scheut balsamico bij elkaar in een mooie schaal en meng deze ingrediënten lekker door elkaar. Je kunt naar smaak nog wat peper en zout toevoegen. Maak het gerecht af door de pijnboompitjes eroverheen te strooien. De maaltijdsalade voor de kraamweek is klaar! Pak de gezelligste schalen of bordjes die er in huis zijn en schep een stevige hoeveelheid op. Voor een pasgeboren baby zorgen is tenslotte topsport. De maaltijdsalade is prima te combineren met een lekker stokbroodje of ciabatta. Natuurlijk sluit je af met een beschuitje met muisjes.

Als de kraamvrouw trek heeft in een lauwwarme maaltijdsalade, bekijk deze dan eens.