Crackers met mango, crème fraîche en rivierkreeftjes

Vandaag maken we crackers met mango, crème fraîche en rivierkreeftjes. Dit was een heerlijke verrassing tijdens de Paasbrunch, dus wat is dan de beste plek om het recept vast te leggen? ForkYou, natuurlijk. Deze zomerse snack is uitstekend voor op de Paastafel, maar ook gewoon voor door de weeks.

Spullen! (voor 4 personen aan crackers)

  • Wasa crackers (naturel) of driehoek knäckebröd
  • 1 rijpe mango
  • 125 ml crème fraîche (zo’n bekertje)
  • 100 gram rivierkreeftjes
  • tuinkers (een half bakje)
  • een limoen

Doen!

We vinden het woord ‘rivierkreeftjes’ niet bepaald lekker klinken. Het klinkt eerder schattig. Toch zijn dit erg smakelijke schaaldieren met veel mineralen erin. Qua smaak en textuur zijn ze een beetje te vergelijken met de gewone Hollandse garnaal, maar dan groter. In combinatie met stevige crackers voelen ze bijna als een powerfood. Qua bereiding hoef je er in dit recept, behalve opdienen, eigenlijk niets mee te doen.

Schil je rijpe mango en maak er plakjes van. Omdat een mango vreselijk lekker is, maar niet bepaald handig om te hanteren, vind je hier nog eens een filmpje met instructies om hem te snijden. Zelf denken we dat kleine dobbelsteentjes ook prima zouden kunnen werken, dat is aan jou.

De limoen ga je eerst schoonboenen en daarna rasp je een helft ervan. Het sap van deze helft meng je samen met de raspsels door de crème fraîche. Zo krijg je een fris-romige substantie. Voeg tot slot naar smaak nog wat peper en zout toe.

Beleggen! Besmeer de crackers of knäckebröd met de crème fraîche en verdeel de mango eroverheen. Daarna leg je de rivierkreeftjes op de crackers en je maakt het geheel af door de tuinkers eroverheen te strooien. Het hoeft allemaal niet heel netjes, des te spontaner ziet het eruit. Alsof je dit recept tijdens het douchen had verzonnen. Smullen maar.

Vrolijk Pasen!