Zalmkasteeltjes met groene appel en avocado

Ben je op zoek naar een snel, makkelijk en vooral lekker voorgerecht voor bijvoorbeeld de kerst of een ander feest? Dan is dit zalmkasteeltje zeer aan te bevelen. Ik kwam dit lekkere voorgerechtje tegen als zalmbonbon, maar ik had geen kleine bakjes voorhanden. Ze vielen dus iets groter uit en een van mijn tafelgenoten riep later uit dat het net een kasteeltje was. Vandaar de aanpassing in de naam. Deze zalmkasteeltjes zijn fijn als voor- of tussengerecht, omdat de fris-zure vulling ervoor zorgt dat het allemaal niet zo vet is.

Spullen! (voor vier feestelijke zalmkasteeltjes)

 • 8 grote plakken gerookte zalm
 • 2 groene appels
 • 3 avocado’s (lekker zacht)
 • een halve citroen
 • verse dille
 • een paar eetlepels Turkse yoghurt
 • een theelepel mosterd
 • zout en peper
 • vier bakjes
 • vershoudfolie
 • grote schaal

Begin met het bekleden van de bakjes: eerst een laagje vershoudfolie en dan de zalm. Zorg dat er wat zalm over de rand hangt, zodat je straks de vulling in kunt stoppen en er zalmkasteeltjes van kunt maken.

Pak nu de grote schaal er maar bij, want je gaat schillen, hakken en prakken. Schil de appels en maak er kleine stukjes van. Snijd de avocado open (zorg dat je je handen niet snijdt) en doe de inhoud in de kom. Pers een halve citroen uit en gooi het sap bij de avocadostukjes. Voeg de yoghurt, de appelstukjes, mosterd en een beetje verse dille toe. Nu ga je prakken, zodat er een avocadopapje met stukjes appel ontstaat. Breng het geheel op smaak met wat zout en peper.

En nu is het vullen maar. Je zalmkasteeltjes zijn al bijna klaar. Druk je vulling goed aan in de bakjes en vouw de bovenkant dicht met de zalm en de folie.

Zet de bakjes in de koelkast tot je ze nodig hebt. Pak een bordje en draai je bakje om en trek zachtjes aan de folie tot het los komt. Garneer je zalmkasteeltjes met een takje dille.

Eet smakelijk!