Green smoothie met fruit, yoghurt en spinazie

Vandaag maakten we een heerlijke green smoothie met fruit, yoghurt en spinazie. Het ziet er lekker healthy en verantwoord uit, wat het natuurlijk ook is. Serveer deze green smoothie op een zondagmiddag als alternatief op of toevoeging aan je brunch en je dag kan niet meer stuk. Hij werkt prima op een zomerse dag, maar door de warme, niet al te zoete smaak, is hij het hele jaar door een aanrader. Yoga in een glas!

Spullen! (voor 2 personen aan green smoothie)

  • 150 ml magere yoghurt (kwark mag ook)
  • 100 gram verse spinazie
  • 1 banaan
  • 1 avocado
  • 4 perssinaasappels
  • 4 blaadjes munt (optioneel, want: garnering)
  • Een blender

Doen!

Zet je blender klaar en giet er de yoghurt in. De banaan kun je er in één stuk in kieperen, mits je de schil er eerst afhaalt. Bij een vorige smoothie waren er vrij veel van die bittere banaansliertjes in terechtgekomen, wat de smaak niet ten goede kwam. Let daar dus even op. Pers de sinaasappelen en giet die jus d’orange in de blender. Snijd dan de mango in stukken. Zonder schil, uiteraard. Je kunt op YouTube vast een inspirerend instructiefilmpje vinden van hoe je een mango het makkelijkst klaar kan maken voor verdere verwerking. Ook de mangostukken mogen in de blender. Gooi de spinazie bij het fruitmengsel en lepel tot slot een rijpe avocado uit en voeg het vruchtvlees aan de toekomstige green smoothie toe. Vergeet nu vooral niet de deksel op je blender te doen, anders heb je straks green smoothie tot op je plafond, en dat eet zo lastig.

Blenderen! Als de spinazieblaadjes goed gemengd zijn en er een egaal mengsel is ontstaan, giet je het resultaat in een leuk glas. Garneer je green smoothie nog met twee blaadjes verse munt, voor de look en klaar ben je. Die muntblaadjes kun je daarna trouwens lekker opeten voor een frisse mond.
Fijne zondag!

Als je nog meer trek hebt in fruit, probeer dan eens deze lekkere avocadosalade met mango en fêta. Yoga op je bordje!