Geweldig geurend en goed gevuld brood

Van oudsher worden recepten doorgegeven aan een nieuwe generatie. Zo maakte mijn moeder op een dag dit geweldig geurende en goed gevulde brood en nu geef ik dit recept weer aan jou door. Het is behoorlijk vullend dus het kan zo een hoofdmaaltijd zijn, maar in kleinere punten gesneden kan het heel goed bij een buffet of een borreltafel geserveerd worden. Wat het vooral leuk maakt, is dat het zeer eenvoudig te bereiden is en toch heel smakelijk is. Gevuld brood is een prima variatietip voor de broodmaaltijd op zaterdagmiddag.

Spullen! (voor één geweldig geurend, goed gevuld brood)

  • een Turks brood om af te bakken
  • 2 tomaten
  • een zak gewassen spinazie (250 gram)
  • twee hamburgers naar keuze
  • 6 tenen knoflook (mag ook minder, hoor!)
  • een plak gorgonzola
  • geraspte kaas
  • olijfolie

Doen!

Verwarm de oven voor op de temperatuur die op de verpakking van het Turkse afbakbrood staat. Haal het Turkse brood uit de verpakking en hol hem vanaf de bovenkant uit zodat er een soort bak ontstaat. Gooi het brood dat eruit komt niet weg! Dit zul je nodig hebben bij de volgende stap. Smeer de binnenkant van het brood in met wat olijfolie en zet het dan voor 4 minuten in de voorverwarmde oven. Zet het brood daarna alvast klaar voor verder bewerking.

Snijd de tomaten in blokjes en snijd of pers de knoflook fijn. Zet een grote hapjespan of wok op het vuur met een scheutje olijfolie. ‘Verkruimel’ de hamburgers hierin zodat je rul gehakt krijgt. Gooi de knoflook en de broodkruimels erbij en bak deze even mee. Nu gaan de blokjes tomaat en de spinazie bij het mengsel. Bak alles even door tot de spinazie is geslonken. Nu kan het hele goedje in de ‘broodbak’ en zo wordt het een gevuld brood.

Snijd de gorgonzola in blokjes, voor zover dat lukt, en verdeel die over je mengsel. Top het geheel af met wat geraspte kaas. Nu mag het geweldig geurende en goed gevulde brood nog even voor 5 minuten de oven in op 200 graden. Wij garanderen je dat het nu toch even een partij lekker zal geuren! Mmmm. Even laten afkoelen en smullen maar!