Warme eiermieschotel met kip, fêta en mango

Deze heerlijke eiermieschotel is gebaseerd op een ander gerecht uit het ForkYou-receptenboek. Feitelijk is dit hetzelfde gerecht, maar dan gedeveganiseerd door het toevoegen van lekkere malse kip. Uitstekend voor de zomermaanden, maar ook op een herfstige novemberdag als vandaag niet te versmaden. Een all-rounder dus!

Het originele recept is de zoete maaltijdsalade met mie, fêta en mango. Klik hier om daarvan het recept te bekijken. (Of laat gewoon de kip weg. Dan ben je er ook.) Een stukje stokbrood is optioneel bij deze warme eiermieschotel.

Spullen! (voor twee personen aan eiermieschotel)

  • 1 rijpe mango
  • zakje veldsla
  • verpakking fêta
  • verpakking eiermie
  • 200 gram kipfilet
  • zoete chilisaus
  • chilikruiden
  • peper en zout
  • olijfolie

Doen!

Snijd de kip in niet al te grote blokjes. Doe een scheut olijfolie in een kom waar de kip in past en voeg een scheutje chilisaus toe. Strooi dan nog een paar snufjes chilikruiden, wat peper en zout over deze simpele marinade. Meng de kipblokjes met de marinade en laat het een poosje staan. Breng een pan water aan de kook en stop daar voor twee personen aan eiermie. In een reguliere verpakking zijn dat twee van die slierten, maar wij weten niet hoeveel honger je hebt. Doe gerust meer. Kook de eiermie volgens de instructies op de verpakking. Vaak is dat maar vijf minuutjes. Als je een scheutje olijfolie aan het water toevoegt, gaat het minder plakken. Giet de eiermie af en laat het staan.

In de tussentijd kun je de andere Spullen!™ voor deze eiermieschotel snijden. De veldsla is op zich prima te hanteren, maar als je je happen wat beter wilt kunnen managen, raden we aan om de sla iets kleiner te snijden. Maak blokjes van de fêta. Je kunt het ook verkruimelen, als je fêta daarin wil meewerken. De mango is weer een heel ander verhaal. We hadden al een instructievideo gevonden op YouTube, maar misschien weet je zelf nog wel betere methodes. Blokjes zijn wel het handigst. Vooral als ze ongeveer een beetje even groot zijn als de kip. Die kun je trouwens gaan bakken. Als de kip gaar is, kun je de blokjes mango nog eventjes meeverwarmen. Zo komt de marinadesmaak ook een beetje in de mango terecht.

Leg de (eventueel gesneden) veldsla op het bord, doe er zoveel eiermie op als je wilt en schep dan het warme kip-mangomengsel over de eiermieschotel. Voeg tot slot de fêta en nog een elegant scheutje chilisaus toe. Tast dan gauw toe met behulp van stokjes of natuurlijk gewoon je vork! Eet smakelijk.

warme eiermieschotel