Quiche DeLuxe met peer en gorgonzola

Een quiche maken is op zich niet heel erg veel werk als je een beetje met de regels knoeit. Zo gebruik ik voor deze quiche een kant-en-klaar deegje en ga ik hem ook niet eerst ‘blind bakken’. Deze Quiche DeLuxe moet het dan ook echt van de inhoud hebben. In plaats van ‘the usual suspects‘ wilde ik iets gaan doen met gorgonzola, omdat we bij ForkYou nu eenmaal verslaafd zijn aan kaas.

Ik was op zoek naar een receptje om iets met gesmolten gorgonzola te doen. Er is immers één ding wat nog lekkerder is dan reguliere gorgonzola en dat is gesmolten gorgonzola. Nu vond ik op het internet een aantal combi’s die mij zeer smulwaardig leken, maar toen ik ze zo op een rijtje zag staan, kreeg ik het eurekamoment. Why not use all of these! En zo kwam het idee voor deze Quiche DeLuxe met gorgonzola, peer, walnoot en bacon die alle recepten met elkaar combineert.

Spullen! (voor 1 hele quiche)

Een springvorm van ongeveer 23 cm

  • Een pak kant-en-klaar quichedeeg of bladerdeeg.
  • een bakje baconblokjes
  • een peer
  • 250 gram gorgonzola
  • walnoten
  • 3 eieren
  • 250 gram geraspte kaas

Doen!

We beginnen maar eens met het gereedmaken van de springvorm. Het liefst bedek ik altijd de bodem met bakpapier. Dan istie 100% non-stick. Leg de onderkant van de springvorm neer, leg er een vel bakpapier overheen, klik de rand er omheen en knip de uitstekende stukken bakpapier af. De rand smeer je dan in met wat olijfolie. Nu is het tijd om de bakvorm met deeg te bekleden.

Zet ondertussen een koekenpannetje op het vuur en bak de baconstukjes heel even aan. Dan weet je zeker dat je niet onverhoopt op ongare bacon zit te kauwen. Snijd de peer en de gorgonzola in blokjes en gooi alles bij elkaar in de bakvorm. Breek de halfjes walnoten erover heen zodat ze makkelijker eetbaar zijn.

Voilá, Quiche DeLuxe in progress

Breek de drie eieren in een flinke kom en gooi daar je zakje geraspte kaas bij. Voeg een snufje nootmuskaat voor de smaak toe en roer het geheel even door tot het een smeuïge massa wordt. Dit mengsel giet je vervolgens over de andere ingrediënten in de bakvorm.

Zet het geheel ongeveer 40 minuten in de oven bij een temperatuur van 200 graden. Probeer je daarna in te houden om niet gelijk aan te aanvallen en wacht geduldig tot je Quiche DeLuxe met peer en gorgonzola is afgekoeld. Eet smakelijk!