Gevulde pruimen met spek en brie uit de oven

Herfst is de tijd van overvloed. Het is oogsttijd; peren appels en pruimen kunnen worden geplukt. Het is tijd voor dorpsfeesten en lekker eten. We kunnen weer genieten van happerij gemaakt van al het lekkers dat de natuur ons brengt. Uit eigen tuin of uit de moestuin, een pluktuin, uit het bos of gewoon langs de kant van de weg. Wie goed kijkt, vindt overal wel wat eetbaars.

Ik had trek in iets met pruimen en op zoek naar een lekker recept kwam ik steeds twee verschillende variaties tegen: pruimen met brie en pruimen met spek. Beide combi’s leken mij erg lekker. En dus, zoals de titel al verraad, heb ik zelf een combinatie verzonnen die ontzettend smakelijk heeft uitgepakt. Volgens het proefpanel van de ForkYou redactie zou dit bijgerecht niet misstaan op een kerstmenu. Voor gevulde pruimen met spek en brie uit de oven heb je de volgende spullen nodig:

Spullen! (Voor ca. 4 personen aan gevulde pruimen met spek en brie uit de oven)

  • 4 zoete pruimen
  • een punt brie
  • plakjes ontbijtspek (het liefst van die lange)
  • cocktailprikkers

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pak een snijplank, een goed scherp mes en een ovenschaal.

Doen!

Snijd de pruimen in de lengte doormidden en haal de pit eruit. Open de verpakking van de brie. Vergeet vooral niet eerst even te proeven of het wel een goed stuk brie is. Snijd nog een stukje af en leg dit in de holte van de pruim. Neem dan een plakje ontbijtspek en wikkel deze om de pruim en de brie heen. Nummer 1 is klaar. Nu heb je een stukje brie verdiend! Ga zo door tot nummer 8, maar zorg dat je wel voldoende brie overhoudt voor de laatste. Leg deze smaakbommen nu in de ovenschaal en zet deze zo’n 15 minuten op 200 graden in de oven. Let op dat pruimen erg veel vocht bevatten, dus lang heet blijven. Eet smakelijk!