Turks brood met gerookte kip en tzatziki

Vandaag maakten we een heerlijk Turks brood met gerookte kip, tzatziki en ijsbergsla, want het was een hete dag. Deze samenstelling ontstond bij gebrek aan shoarmavlees in de supermarkt. Het bleek een succes. In een handomdraai vul je een Turks brood met frisse ingrediënten om tot een zomerse hap te komen.

Als het van die hete dagen zijn, zoals de zomer van 2019 ons geeft, heb je niet altijd zin in warm eten. Een maaltijdsalade of broodmaaltijd is dan een koel alternatief. Wij van ForkYou zijn simpelweg soms liever lui dan moe, maar we houden wel van lekkere dingen eten. Dit receptje met Turks brood in de hoofdrol is dan ook echt een kolfje naar onze hand.

Spullen!

  • Een Turks brood
  • Een bakje tzatziki (Als je minder lui bent, kun je die natuurlijk ook zelf vers maken.)
  • IJsbergsla (krop of voorgesneden)
  • Een verpakking gerookte kipfilet

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Tip! Zet de oven iets hoger, bijvoorbeeld op 225 graden. Als je dan het brood in de oven doet, raak je minder warmte kwijt. Wat slim.

Doen!

Bak het Turkse brood af zoals op de verpakking staat. Dat is tussen de 8 en 10 minuten. Snijd de gerookte kipfilet in plakjes. Het mag natuurlijk ook in stukjes, net wat je fijn vindt. Je kan ook die hele gerookte kipfilet op je stukje brood leggen, maar dat eet zo lastig. Als je een krop sla hebt, was die dan en scheur een aantal blaadjes in wat kleinere stukken. Snijd een stuk Turks brood af en zaag hem open. Dat kan je gewoon met een mes doen.

Smeer dan een goede dosis tzatziki op je broodje. Als je eigenlijk denkt: “Zo… dat is best veel tzatziki…”, dan heb je er genoeg op. Leg dan plakjes of stukjes gerookte kip op de tzatziki en top het af met een handje of blaadje sla. Tot slot leg je de bovenste helft van je broodje op de sla en klaar ben je. Yum!

Variatietip!

Sprenkel wat olijfolie op het brood en doe er wat tijm overheen voordat je het in de oven doet. Lekker.