Zoete maaltijdsalade met mie, fêta en mango

Tijdens een hittegolf zoals die we onlangs in Nederland hadden, heb je niet altijd zin in warm eten. Toch moet er brandstof in, anders kun je niet functioneren. Deze frisse maaltijdsalade met mie is dan een geweldig gerecht. We hadden zelf niet verwacht dat hij zó lekker zou zijn.

We wilden oorspronkelijk een andere ForkYou classic maaltijdsalade met mie maken, maar we kwamen tot de conclusie dat daar helemaal geen mie in zat. Direct besloten we om de ingrediënten aan te passen. Het was een gokje, maar die pakte uitstekend uit. Met deze splinternieuwe ForkYou als resultaat. Aan de slag!

Voorbereiding

Nope.

Spullen! (voor 2 personen aan frisse maaltijdsalade met mie)

  • 1/2 verpakking eiermie
  • 1 rijpe mango
  • een verpakking fêta
  • een zakje veldsla (andere sla kan natuurlijk ook)
  • zoete chilisaus

Doen!

Kook de mie zoals op de verpakking staat. Meestal is dat iets in de trend van ‘Kook de eiermie in 8 minuten gaar en spoel dan af met koud water’. Als je in het kokende water een scheutje olijfolie doet, plakt de mie straks minder.
Schil de mango en snijd hem in blokjes. Op YouTube kun je verschillende manieren vinden voor dit klusje. Als je ervoor zorgt dat het niet zulke grote blokjes zijn, heb je een grotere kans om alle ingrediënten samen op je lepel te krijgen. Snijd ook de fêta in blokjes. Idealiter zijn die blokjes min of meer even groot als de blokjes mango. Het meeste werk is nu alweer gedaan.

Leg een flinke hand veldsla op een diep bord en verdeel daar de helft van de mie overheen. Om de boel zo meteen makkelijker te kunnen mengen, raden we je aan de sla en mie even een paar keer te snijden. Voeg dan de blokjes mango en fêta toe en giet er een leuke scheut zoete chilisaus overheen. Nu kun je de spullen! gaan mengen en dan is het smullen! geblazen. Geniet ervan.

Tip!

Deze salade laat zich de volgende dag uitstekend lenen als lunchgerecht, dus voel je niet verplicht om je bordje helemaal leeg te eten.

Extra tip!

Probeer deze maaltijdsalade met mie eens met stokjes te eten. Leuk!