Keilekker chipolataworstenbroodje

We hebben een nieuw woord voor Wordfeud: chipolataworstenbroodje. Zoals bekend is op ForkYou houden wij hier van leuke, lekkere en makkelijke gerechten. Dit zeer smakelijke broodje met chipolataworstjes tikt daarmee alle boxen aan.

We maken een chipolataworstenbroodje! In vrijwel iedere supermarkt liggen deze worstjes wel in het vleesschap: Chipolataworstjes. Deze veelzijdige Franse worstjes zijn multi-inzetbaar. Perfect voor op de barbecue, in blokjes gesneden door de pasta(saus) of gewoon lekker gebakken in de pan. Deze laatste optie gebruikten we om er een heel simpel gerecht mee te maken: een worstenbroodje. Maar niet zomaar een worstenbroodje, nee, een ForkYouwaardig broodje worst. Vooral in Brabant is een worstenbroodje uiteraard een ‘ding’, maar je kunt in heel Nederland een broodje rookworst halen bij de Hema. Dit gerecht is echter een stuk multicultureler, omdat we het met lekker Turks brood maken.

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Spullen! (Voor 2 personen. Een chipolataworstenbroodje per persoon)

  • een Turks brood om af te bakken
  • een tomaat
  • zakje veldsla
  • mayonaise
  • ketchup of onze favoriet: Sauce Andalouse
  • een bakje met 6 chipolataworstjes

Doen!

Bak het Turkse brood af volgens de instructies op de verpakking. Zoals ik als eens eerder heb vermeld is het erg lekker om het Turkse brood aan de bovenkant even in te smeren met olijfolie en er wat Herbes de Provence overheen te strooien voordat het de oven in gaat. Bak ondertussen de chipolataworstjes ongeveer een minuut of 6 en snijdt de tomaat in dunne plakjes. Je chipolataworstenbroodje is nu eigenlijk al half af.

Als het broodje klaar is en de chipolataworstjes gaar, snijd je het brood in vieren. Snijd dan het kwart brood open en besmeer de binnenkant met mayonaise. Leg op de onderste kant wat veldsla, een paar plakjes tomaat en drie chipolataworstjes. Doe er dan wat ketchup of Sauce Andalouse overheen. Nu klap je het chipolataworstenbroodje weer dicht en dan kun je zo hard schransen dat de saus aan je oren zit. Lekker!