Gorgonzola en peer in een verrassend vullende salade

Voor de warmere dagen is een lekkere salade altijd een goed idee. Daarom experimenteren wij graag met verschillende salades. Vandaag staat een salade met gorgonzola, veldsla en peer op het programma. Sommige salades vullen niet zo erg, zodat je er nog een stokbroodje of zoiets bij wilt eten. Deze salade is echter verrassend vullend! Je kunt hem dus ‘kaal’ eten. Met stokjes, want dat is leuk.

Benodigdheden (voor 2 personen aan verrassend vullende salade)

  • zakje veldsla (of een andere sla naar keuze)
  • een verpakking gorgonzola
  • 2 peren
  • twee handjes walnoten
  • eventueel een dressing van 2el olijfolie, 2el balsamico en een snufje peper en zout
  • eetstokjes

Voorbereiding

Schil de peertjes. Perenschil is een beetje bitter en dat is zonde voor deze salade. Snijd de geschilde peren en de gorgonzola in blokjes. Soms is gorgonzola lekker stroperig. Natuurlijk is dat de beste gorgonzola! Dat is geen probleem, maar wel een beetje onhandig voor deze salade. Je wilt tenslotte de gorgonzola goed door de andere ingrediënten verdelen, zodat je niet een bonk loperige loopkaas in je mond krijgt. Dat is absoluut lekker, maar niet als het in een salade hoort. Probeer de kaas in elk geval zo blokkerig mogelijk te snijden.

Bereiding

Verdeel wat veldsla over de borden. Je kunt in plaats van veldsla ook een gemengde sla of ijsbergsla gebruiken. Het is maar net wat je lekker vindt. Voeg de gorgonzola en peer toe en meng dit door elkaar. Als je voor de dressing kiest, kun je die nu over de salade gieten. Verkruimel tot slot boven ieder bord een handje walnoten. Nu is het een kwestie van je eetstokjes pakken en je salade aanvallen!

Probeer ook eens deze snelle improvisalade met gorgonzola en druiven!