Devil’s Food: No Bake Malteser Cake

Pas op! Deze cake is gevaarlijk lekker. Zo zondig lekker én makkelijk, dat je er bijna meteen twee zou maken… Tussentijds proeven wat je klaar aan het maken bent is bij dit gerecht een onvermijdelijke optie. Dit is één van onze favoriete nagerechten, maar hij is ook als tussendoortje of bij de koffie te snoepen. Deze No Bake Malteser Cake is belachelijk simpel te bereiden, maar om je vingers bij af te likken. Dat mag je dan ook doen!

Benodigdheden (voor een zondige hoeveelheid No Bake Malteser Cake)

  • 100 gram Maltesers
  • 100 gram melkchocolade (in blokjes)
  • 1 kleine ovenschaal of kunststof bakje
  • 100 gram pure chocolade (in blokjes)
  • 100 gram boter
  • 3 eetlepels maple syrup of gewone schenkstroop
  • 100 gram biscuitjes (in kleine stukjes)

Voorbereiding

Leg een stuk vershoudfolie in de ovenschaal of het bakje, zodat je achteraf de No Bake Malteser Cake er makkelijk uit kan halen.

Bereiding

Smelt de boter, de chocola en de stroop in een pan op een heel zacht vuurtje. Roer dit mengsel goed door zodat het een egale emulsie wordt. Je mag ervan proeven! Voeg dan de kleine stukjes koek toe en roer ze door het chocolademengsel. Ook dit kun je even proeven. Voeg tot slot voorzichtig de helft van de Maltesers toe en roer alles even snel door. Je moet niet te lang roeren, want anders smelten de Maltesers meteen. Giet het mengsel in de ovenschaal of in het bakje. Zorg ervoor dat dit smulspul goed verdeeld is door het een beetje aan te drukken met een lepel, die je dan weer kan aflikken. Nu ga je als een echte patissier de rest van de Maltersers over de cake verdelen.

De laatste stap is het in de koelkast zetten van je No Bake Malteser Cake. Als de cake hard is geworden, is hij klaar! Dit duurt hooguit een paar uur. Gelukkig knap je na drie stukken van dit Devil’s Food al bijna uit elkaar, anders eet je hem in één keer op. De No Bake Malterse Cake ziet er misschien een beetje rommelig uit, maar de heerlijke smaak maakt dat meer dan goed. Snijd de No Bake Malteser Cake in stukken en smullen maar!

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *