De fruitsalade die bijna te mooi is om op te eten!

Ken je dat? Dan maak je een gerecht zoals deze heerlijke fruitsalade en dan vind je het zonde om hem op te eten. Toch kan ik je verzekeren dat de fruitsalade net zo lekker smaakt als hij eruit ziet. Zoals het onze website betaamt is dit recept ook weer leuk, lekker en makkelijk en scoort het bovendien dikke punten als het gaat om presentatie.

Zo nu en dan komt de redactie van ForkYou bij elkaar voor een ‘redactievergadering’. Bij ons is dat een ander woord voor uitgebreid smikkelen en smullen van wat er zoal is gemaakt. Dit keer was het mijn beurt om de ‘vergadering’ te organiseren. Het stond gepland rond lunchtijd en buiten liep het kwik tegen de 35 graden. Iets warms was dus uitgesloten en een maaltijdsalade wellicht weer wat machtig. Ik zal toch met iets lichters aan moeten komen.

Weg die met ananas!

Fruit is in dit geval de beste oplossing en een fruitsalade is zo gemaakt. En zo fietste ik richting supermarkt. Daar viel het mij op dat veel fruitsalades overladen zijn met stukjes ananas. Nu heb ik op zich niets tegen ananas, maar in een fruitsalade is het een nogal overheersende smaak.
Eigenlijk gaat in no-time alles naar ananas smaken. Net zoiets als paprika, dus weg met die allesoverheersende smaakterreur.

Idee!

In de supermarkt stond ik dus op de groente-en- fruit afdeling met een perfect ronde watermeloen in mijn handen en plots kreeg ik een idee voor een hele leuke presentatie. Ik zal vast niet uniek zijn met dit idee, maar ik zag het al hélemaal voor me. Wat betreft de overige ingrediënten koos ik voor een variatie van vers rood en geel fruit. En voor de extra lekker stopte ik een kuipje crème fraîche in mijn mandje. Aan de slag!

Benodigdheden

Voor dit gerecht heb je niet veel nodig. Een snijplank, een mes, een lepel en een grote kom. kommetje voor de crème fraîche.

Ingrediënten (voor 2 personen aan fruitsalade)

  • een watermeloen
  • bakje aardbeien
  • een bakje frambozen
  • een bakje blauwe bessen
  • een perzik
  • een nectarine
  • een mango
  • een kuipje crème fraîche van 250 ml.

Bereiding

Snijd de watermeloen doormidden zodat je twee ‘schaaltjes’ krijgt. Als de meloen niet perfect rond is, dan is het is het zaak dat je van te voren even kijkt hoe je moet snijden. Vervolgens neem je de lepel en hol je de meloen voorzichtig uit. De grote stukken die eruit komen snijd je in stukjes en doe je in de kom. De rest van de ‘slurrie’ kan in de groenbak. Snijd de kroontjes van de aardbeien af en maak ze wat kleiner. De stukjes gaan in de kom. Snijd ook de perzik en de nectarine in blokjes en doe die erbij. De mango is altijd tricky om mooie blokjes van te maken, maar Danny legt het je even snel uit. Doe je blokjes mango in de kom en dan de blauwe bessen, maar wacht even met de frambozen.
Schep nu je fruitsalade door elkaar met de lepel. Zet je uitgeholde meloenhelften in een diep bord en schep daar de fruitsalade in. Doe er als laatste wat frambozen bovenop. Nu is het tijd om even een paar foto’s van je werk te maken, want dit wordt geheid een hit op je Instagram.

Serveren met eetstokjes en een bakje crème fraîche voor het verhogen van de feeststemming. De uitkomst van de vergadering was dat we dit maar op ForkYou moesten zetten. Daarna zijn we naar het strand gegaan, want het was veel te warm om te vergaderen.