Ovenschotel met courgette en kaas grillo’s

Een ovenschotel kan veelzijdig en verrassend zijn. Bij de supermarkt kom je wel eens dingen tegen die je nog niet kent. Wij hadden zelf dan ook geen idee wat ‘kaas grillo’s’ zouden zijn, maar het blijken blokjes grillworst met kaas te zijn. Het leek een prima plan om die eens door een reeds bestaande ovenschotel te doen en dat was een succes. Het meeste werk is het snijden en het kwijlend voor de ovendeur staan.

Voorbereiding

Verwarm je oven voor op 180 graden en vet de ovenschaal in met wat olijfolie. Dat is het eigenlijk wel. De rest komt bij bereiding.

Spullen! (voor 2 personen aan ovenschotel)

  • doosje cherrytomaatjes
  • één courgette
  • een verpakking geitenkaas (125 gr)
  • verpakking kaas grillo’s
  • olijfolie
  • eventueel wat tijm

Doen!

Snijd de cherrytomaatjes, courgette en kaas grillo’s in blokjes. Meng deze blokjes in de ovenschaal goed door elkaar.
De geitenkaas, waar we dol op zijn, is natuurlijk lekker plakkerig. Dat geeft niet, maar het maakt het snijden ervan niet bepaald handig. Verdeel daarom de geitenkaas met je handen over de ingrediënten in de ovenschaal. Kruimel het een beetje zodat overal wat geitenkaas komt te zitten. Je kunt ook de geitenkaas dwars door de courgette, cherrytomaten en kaas grillo’s doen, dat maakt voor het eindresultaat weinig uit.

Zet de ovenschotel in het midden van de voorverwarmde oven (175 graden is prima) en blijf er een minuut of twintig lekkerbekkend voor staan.

Natuurlijk kun je ook eventjes wat anders gaan doen, zoals de tafel dekken en iets te drinken inschenken. Een andere mogelijkheid is een comedy opzetten op Netflix, zoals The Big Bang Theory. Het voordeel daarvan is dat je precies één aflevering kan kijken terwijl de ovenschotel bezig is met ovenschotel worden. Dat kost soms even tijd, maar dan heb je ook wat, zullen we maar zeggen. Het voordeel is dat de kaas grillo’s eigenlijk al gaar zijn. Het wachten is dan eigenlijk vooral op de courgette. Wij gunnen de courgette die tijd gewoon.

Combineer dit gerecht eventueel met wat toast! Bon apetite.