Theater review: Bij Robèrt. “Lekker, hè.”

Zondag 17 februari was het zover; het ForkYou teamuitje. Uiteraard was lekker eten het thema, dus bezochten we de voorstelling ‘Bij Robèrt’ van meester patissier en boulanger Robèrt Beckhoven, bekend van onder meer Heel Holland Bakt. Het werd een smaakvolle docu in een knusse setting.

We zullen natuurlijk de voorstelling niet spoilen, want dat zou zonde zijn. Wel kunnen we iedereen die ook maar een beetje van eten en koken houdt deze show aanbevelen. Vanwege logistieke redenen kozen we voor de matineevoorstelling, die om 16:00u begon. Bij de ingang van de zaal stond er al een dame met een dienblad klaar. Daarop lagen plakjes amandelcake, zodat we vast in de stemming konden komen.

Verbinding

Gezeten op de derde rij luisterden en keken wij hoe Robèrt een introductie gaf en het thema ‘verbinding’ uitlegde. Omdat een bakker in de bakkerij feitelijk onzichtbaar is, wil Robèrt ervoor zorgen dat deze spil van de bakkerij toegankelijker wordt. Hij wil het publiek met zijn werk verbinden, maar dat werkt natuurlijk niet als iedereen in de zaal zit. Verrast waren wij dan ook toen het doek open ging en op het podium een soort restaurant gesitueerd bleek te zijn. Op lange tafels stonden thee en koffie, maar ook andere dingen die we niet zullen verraden. Robèrt gaf zoveel mogelijk mensen een hand, wat een fijn persoonlijk tintje gaf en hem inderdaad dichterbij ons als publiek bracht.

Bij Robèrt

Wat wij als heel bijzonder ervoeren aan Bij Robèrt is dat je daadwerkelijk bij Robèrt bent. Hij loopt rond tussen de bezoekers tijdens het vertellen van zijn interessante verhalen en grappige anekdotes. De hapjes die we voorgeschoteld kregen die bij de diverse topics hoorden, waren allemaal uniek en heerlijk. Omdat je je als publiek eigenlijk in een soort kubus bevindt, waarvan drie wanden een beeldscherm zijn en eentje de zaal, is de voorstelling heel interactief. Dat is iets wat we nog nooit zo hebben meegemaakt. De beeldschermen functioneren als visuele ondersteuning bij de culinaire trip door Robèrts wereld van lekker eten, media-ervaringen, boeiende foodweetjes en wat kneepjes van het vak. De afsluiting van Bij Robèrt was erg bijzonder, maar die zul je zelf moeten beleven. Wij van ForkYou kijken met smaakvol plezier terug op de voorstelling en hebben Robèrt zelf als een hartelijke man met veel liefde voor eten ervaren.

Foto: Wim Lanser

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *