Puur natuur eerlijke budget pastasaus

Puur natuur. Dat is wat we graag willen eten, Dat de dieren die erin verwerkt zitten een prachtig leven hebben gehad, dat er niet een vat met chemicaliën doorheen gemengd zit of andere dingen waarvan achteraf blijkt dat het toch niet zo goed is voor het lichaam als eerder werd aangenomen. Eerlijk eten is hip. En wie eerlijk wil eten zal daarvoor ook eerlijk met de pinpas moeten zwaaien. Maar! Het kan ook anders! Met een beetje van jezelf en een beetje van de voedingsmiddelenindustrie kun je een heel eind puur natuur eten zonder er op leeg te lopen. Deze pastasaus is daar een mooi voorbeeld van.

Ik was aan ingrediënten slechts een paar euro kwijt en at mijn buikje rond. In een eerder stadium is de pastasaus ook als een heerlijke gevulde tomatensoep te gebruiken, lekker met een stokbrood met wat oude kaas. En dan soppen. Wat hebben we allemaal nodig?

Spullen!

  • 2 hamburgers
  • Selderijstengels
  • Een courgette (hoe kleiner hoe meer smaak)
  • Een pak of flesje passata van 500ml
  • Een halve liter groentebouillon (Een blokje oplossen in een halve liter heet water)
  • Wat gedroogde Italiaanse kruiden
  • Olijfolie, zout en peper
  • Als je pastasaus wilt, dan een pak pasta
  • Als je soep wilt, dan een lekker broodje

Doen!

Plet op een snijplank met een vork de hamburgers, zodat je die straks rul kan bakken in de pan. (Ik gebruik hamburgers omdat deze al gekruid zijn). Snijd de selderijstengels in plakjes en de courgette in kleine blokjes.

Zet de pan op het vuur met wat olijfolie en bak eerst even de hamburgers rul met een vork. Zodra het gehakt bruin is, kunnen de selderij en de courgette erbij. Als die even zijn aangebraden mogen de passata en de bouillon erbij. Breng dit mengsel even aan de kook. Nu is het een kwestie van proeven. Je kunt de smaak aanpassen door er wat gedroogde Italiaanse kruiden doorheen te mengen en wat zout en peper.

Krijg je nu plotseling trek in soep? Laat het geheel dan nog even 10 minuutjes zachtjes pruttelen en je heb een verrukkelijke tomatensoep.

Toch pastasaus? Dan is het geduld hebben. Breng het geheel zachtjes aan de kook en roer regelmatig tot je vindt dat de saus dik genoeg is. Dit kan makkelijk meer dan een half uur duren. Maar! Je geduld wordt beloond. Kook de pasta volgens een aanwijzing op de verpakking en maak een mooi bordje met je eigen vers gemaakte heerlijke pastasaus! Eet smakelijk!

One Comment

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *