Spectaculaire sandwich met komijnekaas en basilicum

Deze verrassend spectaculaire sandwich ontstond per ongeluk. Er kwam een wolk fruitvliegjes van het basilicumplantje af, dus besloot ik dat die onmiddellijk ingezet moest worden voor een culinair experiment tijdens de lunch. Dat werd deze sandwich van maïsbrood, 30+ jong belegen komijnekaas, flinterdunne ham, mayonaise en dus basilicum. We vraten er bijna onze handen bij op!

Basilicum kun je natuurlijk ook als losse takjes of gedroogd in zo’n klein glazen potje kopen, maar vers is het lekkerst. Bij verschillende supermarkten kun je voor een bedrag als een euro een plantje kopen. Doen. Maar wees gewaarschuwd, fruitvliegjes vinden zo’n plant erg lekker. Wij ook. Op deze sandwich bijvoorbeeld.

Ingrediënten (voor 1 of meer personen)

  • basilicum (vers van de plant, een stuk of 5 blaadjes p.p.)
  • maïsbrood
  • flinterdunne ham (Die van de Appie is verreweg het lekkerst.)
  • 30+ jong belegen komijnekaas
  • mayonaise
  • boter (Die je normaal gesproken ook op je brood smeert.)

Bereiding

Deze bereiding is afgestemd op één persoon. Besmeer een tweetal boterhammen met boter. Zelf gebruik ik een huismerkboter met het woordje ‘balans’ erop, maar dat is vooral omdat deze boter zich aardig laat smeren. Ik heb ook boter gehad waarvan de boterkrul steeds gewoon stoïcijns van je mes af donderde en dat werd nogal irritant. Dat was niet smeerbaar. Ik houd van smeerbaar.

Leg een plakje komijnekaas op een boterham en smeer daar een beetje mayonaise op. Pluk dan een stuk of vijf blaadjes basilicum en scheur die in stukje. Je kunt ze bijvoorbeeld in zessen scheuren, maar dat is helemaal aan jou. Ik raad je het verscheuren aan, omdat basilicumblaadjes hartstikke krullen. Dat is niet handig. Plak de stukjes basilicum nu op de mayo zodat ze goed over de sandwich verdeeld zijn. Tot slot leg je er een plakje flinterdunne ham op. Hopelijk heb je een verpakking waarbij het je daadwerkelijk lukt om een heel plakje te pakken. Dat is niet altijd vanzelfsprekend, namelijk. Zolang er maar ham op de sandwich terecht komt. Tot slot dek je je onderste boterham af met de tweede en je kunt aan de smul!

Lunch ze!

Voor een lekkere Nederlandse Club Sandwich kun je hier klikken.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *