Yoga op je bordje: avocadosalade met fêta en mango

Ja, je leest het goed, Yoga op je bordje. Want deze avocadosalade is zo lekker dat het je smaakpapillen stretcht en het is nog goed voor je body ook. Avocado is van nature al zo gezond dat ik nog nooit een zieke avocado ben tegengekomen. De combinatie met de zoete mango en de hartige fêta is een uitstekende combi.

Dit is een salade om te onthouden. Of je hem nu maakt als een maaltijdsalade is, of een side-salade, dit is een allemansvriend die overal bij past. De ingrediënten zijn dan ook qua hoeveelheid een indicatie. In dit geval is het de smaakcombinatie die het werk voor je doet. Avocadosalade!

Ingrediënten

  • Avocado
  • Mango (of een bakje voorgesneden mango)
  • Een blok fêta
  • Een zakje sla (Mijn voorkeur gaat uit naar Romaine sla, maar any sla will do.)
  • Olijfolie
  • Balsamico-azijn

Bereiding

Neem een slakom en stort daar je sla naar keuze in. Snijd de avocado, de mango en de fêta in blokjes en verspreid deze over de sla. Pak een kommetje of een kopje. Doe daar een flinke scheut olijfolie in. Voeg daar een scheutje balsamico azijn een toe en klop dit even goed door elkaar. Drizzle deze dressing over je salade en klaar!

One Comment

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *