Smulwaardige kip-groenteschotel uit de oven

Omdat het vandaag een prachtige herfstdag is en ik graag mijn hele huis naar lekker eten wil laten ruiken, maak ik vandaag een smulwaardige kip-groenteschotel uit de oven.

Qua bereiding is het misschien wel eenvoudiger dan een diepvries-maaltijd én stukken gezonder. Er gaan immers een hele hoop verse groenten in. Wat hebben we allemaal nodig voor deze smulwaardige kip-groenteschotel? In ieder geval een oven!

Ingrediënten (voor twee personen aan smulwaardige kip-groenteschotel)

  • Ongeveer 300 gram kipfilet. Voor de lekker raad ik je aan toch voor de iets betere kwaliteit te gaan.
  • Een courgette
  • Een aubergine
  • Bospeentjes
  • Een paprika of krieltjes in de schil
  • Olijfolie
  • Teentje knoflook, zout , peper, Italiaanse kruidenmix, een takje rozemarijn, takje tijm

Bereiding

Verwarm allereerst de oven voor op 200 graden.

Snijd de kipfilet eerst in blokjes en doe deze in een kom met wat zout en peper. Doe dit eerst, dan kun je daarna je handen wassen, want je hebt rauwe kip behandeld.

Snijd de bospeen, de aubergine en de courgette en eventueel de paprika in grove stukken en doe deze bij de kip in de kom. Voeg als je geen paprika lust wat krieltjes toe. Wij adviseren uiteraard krieltjes in de schil. Wist je dat in de schil de meeste vitamientjes zitten? En de meeste smaak!
Hak de knoflook in kleine stukjes, strooi er nog een beetje zout, peper en wat Italiaanse kruidenmix en een flinke scheut olijfolie overheen. En nu husselen maar.

Als je uitgehusseld bent, verdeel je je kip-groentemix over een ovenschaal. Leg bovenop je takjes tijm en rozemarijn. Deze haal je er weer af als het gerecht uit de oven komt.

Plaats het gerecht nu 30 minuten in de oven op 200 graden. En dan is het smullen geblazen! Bon apetite.

One Comment

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *