Snelle improvisalade met druiven en gorgonzola

Je hebt wel eens dat je iets improviseert wat dan best een succes blijkt te zijn. Zo werken wij bij ForkYou ook graag. Zulke per-ongelukjes zijn júist het leukst. Deze lekkere improvisalade met druiven en gorgonzola verzon ik terwijl ik door een supermarkt liep waar ik nauwelijks kom. Inspiratie is overal!

Ik zag in een schap een zakje met zonnebloempitten en pompoenpitten en dat bracht me op een idee voor een salade. Het zakje mikte ik in mijn karretje, om vervolgens andere ingrediënten te zoeken. Deze salade blijkt erg lekker te zijn met een stukje toast en een kommetje soep. Hij staat in een minuut of tien op tafel, dus lekker snel. Pas wel op, want de improvisalade is vullender dan hij lijkt. Ik geef daar de gorgonzola de schuld van.

Benodigdheden (voor 2 personen aan improvisalade)

  • gerookte kip (1 stuk)
  • veldsla (1 zakje)
  • gorgonzola (1 verpakking)
  • witte druiven (pitloos, 1 doosje)
  • mix zonnebloempitjes en pompoenpitjes (1 zakje)
  • notenmix (ongezouten, 1 zakje)
  • eventueel olijfolie (extra vergine, als je dat lekker vindt)

Bereiding

Je kunt gerookte kip gesneden of ongesneden kopen. In beide gevallen snijd je de kip tot kleinere blokjes, want we willen wel een beetje alles in één hap proeven natuurlijk. Daarom snijd je de witte druiven door midden als je een kleinere variant hebt en in kwarten als je van die grote jongens gebruikt. De gorgonzola plakt uiteraard enorm, maar probeer ook die in stukjes te krijgen. De verpakking die ik kocht bevatte 200 gram, waar ik de helft van gebruikte. Dat was echt wel voldoende voor twee personen! Veldsla komt in een soort van boeketjes. Dat laat zich niet handig hachelen, dus snijd de hoeveelheid sla die je op denkt te kunnen wat kleiner op het mooiste diepe bord dat je hebt.

Verdeel nu de kip, gorgonzola en druiven over de sla. Voeg tot slot een handje notenmix en een handje pittenmix toe om het af te maken. Dit is, zoals ik al zei, een vrij vullende salade, al zou je dat niet verwachten, dus pas op dat je ogen niet groter zijn dan je maag.

Deze salade kun je als voor- of bijgerecht serveren, maar hij werkt ook als hoofdgerecht.

Smullen!

One Comment

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *