Roerbaksaté met een geheim ingrediënt (om met stokjes te eten)

Met stokjes eten vinden we erg leuk! Het maakt het eten van een oosters gerecht gewoon net even iets interessanter en persoonlijk geniet ik op de één of andere manier meer van het eten dan met een lepel of vork. Deze lekkere roerbaksaté leent zich dan ook uitstekend om met stokjes op te smikkelen. We doen er sugar snaps en taugé in, want groente, maar er zit ook een geheim ingrediënt in!

Geheime ingrediënten zijn het leukst als je niet direct weet wat het is, dus we vertellen het pas helemaal aan het einde van het recept van deze roerbaksaté! Daar vind je ook nog een leuke uitdaging.

Ingrediënten (voor twee personen aan roerbaksaté)

 • kipfilet
 • witte rijst
 • 150 gram sugar snaps
 • een bakje taugé
 • een pot roerbaksaus saté
 • teentje knoflook
 • zoete ketjap
 • het geheime ingrediënt (zie verderop)
 • eventueel sambal oelek
 • cassavekroepoek
 • olijfolie

Voorbereiding

Snijd de sugar snaps doormidden en de kip in niet al te grote blokjes. We vinden het altijd fijn als je in één hap alle ingrediënten kan proeven, dus vandaar dat kleinere blokjes altijd beter zijn. Doe de kroepoek in een bakje en leg de eetstokjes vast klaar!

Bereiding

Bereid de witte rijst zoals op de verpakking staat. Snijd het teentje knoflook klein en bak die met wat olijfolie eventjes in een wok. Voeg daarna de taugé en de sugar snaps toe en roerbak het geheel ongeveer 6 minuten op hoog vuur. Dit groentemengsel schep je dan uit de pan, zodat je daar de kip in kan bakken. Kip komt best nauw, want je wilt het wèl gaar hebben, maar niet droog. Voor mij is dit een kwestie van feeling, maar als je twijfelt, prik dan een stukje kip eventjes doormidden om te kijken of het niet meer roze is. Als de kip nét gaar is, voeg je de groenten, een halve pot saus en vier eetlepels ketjap toe. Roerbak nu alles nog een minuut of twee zodat het gerecht heet is.

Nu wordt het tijd voor het geheime ingrediënt. Ben je er klaar voor? Augurkjes. Snijd een stuk of 6 kleine augurkjes in stukjes en voeg die aan het roerbakmengsel toe. Geniaal. Dat zorgt net eventjes voor een extra fris smaakje!

Schep zoveel rijst als je lust op een bord, voeg de roerbaksaus toe en pak je stokjes erbij. Mocht je een hete eter zijn, kun je naar smaak nog wat sambal toevoegen. Eet smakelijk!

Uitdaging

Probeer een cassavekroepoekje met je stokjes te pakken, daarmee wat rijst op te scheppen en deze hap zonder te laten vallen in je mond te krijgen. Yum yum!

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *