Hartige pasta met spekjes, paddenstoelen en roomsaus

Wanneer je op zo’n herfstige dag als vandaag trek hebt in een stevige maaltijd die lekker hartig is, kunnen we je deze pasta enorm aanbevelen. Vooral de roomsaus is om je vingers bij af te likken.

Ingrediënten (voor twee personen aan hartige pasta)

  • pasta
  • olijfolie of knoflookolie
  • knoflook
  • verpakking magere spekblokjes
  • doosje cherrytomaatjes
  • doosje paddenstoelenmix (champignons kan ook)
  • 2 eetlepels crème fraiche
  • 2 eetlepels kruidenkaas
  • 4 blaadjes basilicum
  • peper en zout

Spullen!

Snijd de paddenstoelen en cherrytomaatjes in stukjes. Wij raden je altijd aan om er kleine stukjes van te maken zodat je alle ingrediënten in één hap op je lepel kunt doen. Vet lekker! Doe iets met de knoflook zodat het klein wordt. Soms kun je daar een tool voor kopen, maar met een mes kun je de knoflook ook in ministukjes snijden. Pas wel op je vingers.

Doen!

Kook de pasta al dente of gaar. Al dente betekent dat het wat steviger is. Als je pasta nog kraakt als je erop kauwt, is het niet gaar genoeg. Klein detail. Tenzij je het lekker vindt om op rauwe pasta te knagen natuurlijk, wij veroordelen niet. Bak de knoflook eventjes in een koekenpan en doe er dan de spekblokjes bij tot jij vindt dat ze klaar zijn. Schep het mengsel uit de pan en giet er wat olie in. Hierin bak je de paddenstoelen een minuut of vier. Kieper dan de spekjes met knoflook erbij, roer het allemaal door elkaar en voeg de crème fraiche en kruidenkaas toe. Dit zal lekker smelten door het mengsel heen en de roomsaus vormen. Yum yum, wat ruikt het al heerlijk! Roer alles op laag vuur nog eventjes een minuut of twee door en klaar ben je alweer. Pasta en roomsaus op een bord scheppen en per bord twee blaadjes basilicum plaatsen ter garnering, presto! Bon apetite. Oh, je kunt nog peper en zout toevoegen als je dat lekker vindt.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *