Omelette du fromage

 

Omelette du fromage! Dexter approves. Dit wordt een heerlijke Franse omelet met bieslook, crème fraiche en natuurlijk kaas. Je kunt hem los eten, maar hij kan ook op een sneetje brood. Dit gerecht staat in een kwartiertje op tafel.

Spullen!

  • 4 eieren
  • geraspte kaas
  • boter of olijfolie
  • bieslook
  • crème fraiche
  • peper en zout

Voorbereiding

Knip zoveel bieslook als je lekker lijkt in stukjes. Wij gebruiken daar zo’n geniale kruidenschaar voor, maar uiteraard werkt een gewone schaar of een mesje ook.

Doen!

Meng de eieren met wat peper en zout in een kommetje en klop ze los. Dat betekent dat je het eigeel gewoon mengt met het eiwit. Waarom het ‘loskloppen’ heet, weten we eigenlijk niet. Overigens is het met een ei nog best lastig om te boel goed te mengen, omdat de substantie van geel en wit zo verschillend is.

Verhit wat boter of olijfolie in een koekenpan en schenk er dan je geklopte eieren in. Roer het eventjes goed door en laat het mengsel dan stollen. Het is de bedoeling dat de onderkant van je omelet lichtgekleurd raakt, dus houd dat even in de gaten. Als de bovenkant van je omelet bijna droog gebakken is, kun je de geraspte kaas erover verdelen. Je kunt drie eetlepels aanhouden, maar als je meer lekkerder vindt; zeker doen. Het is niet voor niks een omelette du fromage! Doe een deksel op de pan en laat de kaas rustig smelten. Zodra dit gelukt is, kun je de omelet op een bord doen en er wat crème fraiche op smeren. Verdeel hier de bieslook overheen en klap je omelette du fromage dubbel. Smullen maar!

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *