Smulsalade met bacon, gerookte kip en avocado

 

De zomervakantie is nu zo’n beetje aan het einde, maar dat wil niet zeggen dat we niet nog steeds van een heerlijke zomersalade kunnen genieten. Trouwens, deze salade is in de andere seizoenen ook uitstekend te eten. Je kunt hem als bijgerecht serveren, maar bijvoorbeeld ook als maaltijdsalade met een lekker stukje toast erbij.

Deze smulsalade staat in een kwartiertje op tafel, afhankelijk van hoe snel je kunt snijden.

Ingrediënten (voor twee personen aan smulsalade)

  • doosje cherrytomaatjes
  • een avocado (of twee, als je meer trek hebt)
  • 6 plakjes bacon (of 8, als je van hartig houdt)
  • een stuk gerookte kip
  • een zakje veldsla
  • balsamico
  • Parmezaanse kaas
  • peper en zout

Voorbereiding

Bak de bacon uit tot je denkt dat het optimaal uitgebakken is. Daar verschillen de meningen nog wel eens over namelijk. Nederlandse bacon kun je trouwens uitstekend ongebakken eten, wist je dat? De bacon die je in hotels tegenkomt, met scrambled eggs erbij, is moeilijk te vinden in Nederland, maar gewone bacon werkt prima voor dit gerecht. Verwar het niet met iets als ‘ontbijtspek’, want dat zijn echt twee heel verschillende dingen. Bacon met zo min mogelijk wit (vet) erin is het beste. Meer smaak, snap je?

Bereiding

Snijd de tomaatjes, de avocado en de gerookte kip in stukjes van ongeveer hetzelfde formaat.

Leg wat veldsla op een bord en leg er per persoon drie plakjes uitgebakken bacon op. Verdeel er dan de avocadoblokjes, cherrytomaatblokjes en gerookte kip overheen. Sprenkel wat balsamico over het bord. Als je niet weet wat sprenkelen is, mag je het ook gieten, maar pas op dat je niet uitschiet. Balsamico heeft een sterke smaak die heerlijk combineert bij de ingrediënten van deze smulsalade, maar overdaad schaadt, zegt men. Doe tot slot wat Parmezaanse kaas over de salade, vooral omdat het er dan ‘af’ uitziet, maar het is ook nog eens erg lekker. Peper en zout staan puur voor de show tussen de ingrediënten, die zijn niet eens nodig. Bone, apple, tea!

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *