Pasta met spinazie, blauwschimmelkaas en spekjes

Deze hartige pasta met spinazie à la crème, spekjes en blauwschimmelkaas is er eentje voor de stevige trek. Na een dag hard werken of sporten gaat deze er extra goed in. Wij gebruiken voor dit recept een lekkere gorgonzola, maar een ander type blauwschimmel kan uiteraard ook.

Deze lekkere pasta staat in ongeveer een kwartier op tafel.

Ingrediënten (voor 3 tot 4 personen aan pasta)

  • 4oo gram pasta
  • 750 gram spinazie à la crème
  • 250 gram kruidenkaas
  • verpakking spekreepjes
  • 150 gram blauwschimmelkaas
  • peper

Voorbereiding

Voor dit gerecht is er eigenlijk geen voorbereiding! Wauw, dat is handig. Gewoon meteen aan de slag.

Bereiding

Je kunt voor penne kiezen, maar strikjes of fusilli zijn ook leuk. Pasta is er in alle soorten en maten. Onlangs ontdekten we mini-fusilli en gewoon omdat het zo schattig klonk, hebben we die meegenomen. Het voordeel van mini is dat het makkelijker eet en dat je je ingrediënten beter gemengd krijgt op je lepel. Ik ben een voorstander van alle ingrediënten kunnen proeven in één hap. Mini-fusilli is een aanrader, zou ik willen zeggen.

Kook de pasta al dente of gaar, het is maar wat je het lekkerst vindt. Bak ook de spekjes zoals jij ze het liefste hebt. Jee, wat een vrijheid in dit recept. Natuurlijk!

Verwarm de spinazie à la crème in een pan tot het tegen de kook aan zit en voeg de kruidenkaas toe. Voeg daarna in blokjes (als dat mogelijk is) de blauwschimmelkaas toe. Roer alles door elkaar tot je een extra romige kaas-spinazie in je pannetje hebt. Houd deze ‘saus’ warm.

Oh, we zijn al klaar! Pasta op de borden, spinaziesaus erover en spekjes toevoegen. Eet smakelijk!

 

 

2 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *