Watermeloen-fêta-salade om je vingers bij op te eten

 

Als de temperatuur boven de 25 graden stijgt, heb ik al geen zin meer om te koken. Veel te warm. Het zullen mijn noordelijke genen zijn die niet aan dit weer gewend zijn. Als het zonnetje schijnt, krijg ik trek in salades! Lekker koud en fris en geen hete pannen om boven te zwoegen. Een berg ingrediënten, een snijplank en een mes. Meer heb je niet nodig.

In de zomer is er weer volop watermeloen te krijgen, dus daar gaan we dan ook een salade mee maken. Samen met een goed stuk echte Griekse fêta en blaadjes munt geeft dit een hele lekkere frisse smaak die helemaal in balans is. Net als tomaat, mozzarella en basilicum, stokbrood met kruidenboter of bitterballen met mosterd. Een perfect passend smaak-huwelijk. En dit is ook echt zo’n doorgeef-recept. Zo ben ik er ook ooit aan gekomen. Al na mijn eerste hap wilde ik het recept hebben. Finger lickin’ good.

Spullen! (voor vier personen aan salade)

  • een watermeloen
  •  1 plak Griekse fêta (Hoe Griekser hoe beter)
  • Wat blaadjes verse munt
  • Een rode ui of een bosje bosui (Dit heet ook wel lenteui.)
  • 1 limoen om uit te persen
  • Een paar zwarte olijven.

Voorbereiding

Pak je beste mes en een snijplank. Check voor je gaat beginnen nog even deze video van CrazyRussianHacker, die je laat zien hoe je het beste de watermeloen te lijf kan gaan.

Doen!

Snijd de ui in ringen en doe ze in een schaaltje. Pers de limoen uit boven de ui en laat dit een minuut of tien zo staan. Door het zuur van de limoen wordt het scherpe van de ui gehaald en krijgt het een heerlijke bite. Dan: Hak hak hak hak hak hak de watermeloen en de fêta in blokjes (niet teveel snoepen!) en halveer de zwarte olijven. Gooi de ui met de limoen, watermeloen, fêta bij elkaar en mengen maar. Dan doe je de olijven erbij en maak je het geheel af door wat muntblaadjes over de salade te versnipperen. Smul ze!

Probeer ook eens DEZE heerlijke fruitsalade!

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *