Overheerlijke Pizza-swirls
Pizza-Swirls? Wat zijn dat nu weer? Een Pizza-swirl is een prachtige creatie van gevuld en opgerold brood, een soort brood-mhancha, gemaakt van bladerdeeg. Voor de vulling gebruik je de ingrediënten die je normaal op een pizza zou doen. De variatie is dus eindeloos! Dit recept is mèt foto-instructies!
Een Pizza-swirl is, zoals gezegd, een variatie op de Turkse mhancha die je vult met spinazie, fêta en een beetje dille. Vanwege zijn toffe vorm wordt het hier thuis ‘Pizza-swirl’ genoemd. De bereiding duurt langer dan bij een normale pizza, maar het resultaat ziet er heel erg mooi uit. De variant die ik hier ga maken is gebaseerd op een pizza uit de Provence; met geitenkaas, honing en walnoten. Mmm!
Ingrediënten (Voor 1 à 2 personen aan Pizza-swirl, dat hangt van je trek af.)
- 1 rol verse bladerdeeg
- zachte bolletjes geitenkaas
- plakjes gerookte kip
- gehakte walnoten
- (verse) tijm
- honing
- pecorino kaas
- een geklutst ei
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bereiding
Haal de bladerdeeg uit de verpakking en snijd deze in drie stukken.
Rol 1 van de stukken uit en beleg deze met de kaas, de kip, de walnoten, de tijm en rasp er wat pecorino overheen.
Smeer de bovenste rand van je strip in met wat ei en vouw hem dicht.
Rol deze strip op en leg hem op een rooster met wat bakpapier met de dichtgedrukte kant naar beneden.
Herhaal dit met de tweede en de derde strip bladerdeeg en sluit deze aan op je rol.
Smeer hem in met de rest van het geklutste ei en bak hem in de oven voor tenminste 30 minuten. Klaar!
Je hebt geen haast om hem op te eten, want je Pizza-swirl koelt langzaam af. Geniet dus nog even van je kunstwerk en eet smakelijk!