Supermakkelijke zomerse andijviestamppot

Stamppotten zijn iets heel Nederlands, maar over het algemeen ook iets heel winters. Behalve andijviestamppot, want die kun je uitstekend op warmere dagen eten. Deze zomerse andijviestamppot is supermakkelijk en staat in ongeveer 25 minuutjes op tafel. De meeste tijd hiervan zit in het koken van de piepertjes, voor de rest is het zó gepiept!

Andijviestamppot is ook heel gezond, blablabla, groente. Lekker!

Benodigdheden (voor twee personen aan supermakkelijke zomerse andijviestamppot)

  • 250 gram voorgesneden andijvie
  • 1 kilozak ‘iets kruimige’ aardappelen
  • 250 gram magere spekblokjes
  • klontje roomboter
  • mayonaise
  • citroensap
  • peper en zout
  • stamper (niet geheel onbelangrijk bij een stamppot…)

Voorbereiding

Wist je dat de schil van aardappeltjes veel vitaminen bevat en uitstekend te eten is? Je moet gewoon zorgen dat je de piepertjes even goed wast. Ook als je aardappels kookt, smaken ze mét schilletje een stuk lekkerder. Dit ontdekten we na zo’n vijfentwintig jaar aan schilloze aardappelen. Je bent nooit te oud om te leren, zullen we maar zeggen. Dat schilletje hoeft er voor dit gerecht dan ook helemaal niet af. Pak een stuk of negen aardappels, was ze en kook ze in ongeveer 20 minuutjes gaar. Tip: gebruik een wat grotere pan, omdat de andijvie er nog bij moet.

Bak de spekjes uit. Knapperig of nog een beetje zacht, wat jij lekker vindt.

Bereiding

Giet de gekookte aardappelen af, stop het boterklontje er knus tussen, zodat die smelt, en kieper de zak andijvie eroverheen. Voeg dan een kneepje mayonaise, een scheutje citroensap en wat peper en zout toe. Dat mag je allemaal op eigen gevoel doen, maar als je hoeveelheden wilt: anderhalve eetlepel mayonaise en twee theelepeltjes citroensap. Pak nu de stamper en aan de slag! Je zult merken dat andijvie zich prima laat stampen en het zal dan ook niet lang duren voordat je stamppot klaar is. Schep nu zoveel andijviestamppot als je wilt op een bord en verdeel de uitgebakken spekjes erover. Het mag er lekker rommelig uitzien, want het is stamppot. Eet smakelijk!

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *