Smulsalade met parelcouscous, witte kaas en munt

 

Vandaag is het tijd voor mijn persoonlijke favoriet: een smulsalade met quinoa of parelcouscous.
Het gerecht is makkelijk en vega, maar toch ontzettend lekker! Deze is prima als hoofdgerecht te hanteren, maar op tafel bij een barbecue misstaat hij ook niet. Het meeste werk gaat eigenlijk in het dicen van de ingrediënten zitten. Door de ene keer quinoa en de andere keer parelcouscous te gebruiken, zijn het opeens toch twee verschillende gerechten.

Het klinkt misschien als een saaie maaltijdsalade, maar geloof ons: deze smulsalade wil je echt eens proberen!

Ingrediënten (voor 2 personen aan smulsalade)

  •  een komkommer
  •  twee tomaten of een half doosje cherrytomaatjes
  •  een pakje fêta (mag ook ‘witte kaas’ zijn)
  •  een halve verpakking quinoa (drie kleuren is het beste) of parelcouscous
  •  1 bouillonblokje (groente of tuinkruiden)
  •  verse munt
  •  peper
  •  zout
  •  olijfolie

Voorbereiding

Schil de komkommer. Of laat de schil erop, dat mag je lekker zelf weten. Zolang je dat ding maar in blokjes snijdt daarna. Wij vinden een dikke plak komkommer in 9 partjes snijden het handigst. Snijd ook de (cherry)tomaten en de fêta in blokjes van ongeveer dezelfde afmeting. Balans, jo. Snijd de blaadjes munt in… stukjes? Schilfertjes? Fiezeltjes? Whatever. Gewoon snijden zodat je niet een hap neemt en dan alleen maar munt proeft. Een kruidenschaar komt ook hier enorm van pas trouwens.

Bereiding

Bereid de quinoa of de parelcouscous zoals op de verpakking staat uitgelegd. Vaak is dat iets als: ‘Kook de quinoa in 14 minuten gaar.’ Maar! Mik dat bouillonblokje en een klein scheutje olijfolie erin voordat je de quinoa of parelcouscous toevoegt. Als de quinoa, slash, parelcouscous klaar is, giet je het af en schep je zoveel op je bordje als je wilt. Schep het tomaat-komkommer-fêtamengsel over de quinoa, schuine streep parelcouscous, doe de munt erbij en voeg eventueel naar smaak peper en zout toe. Smul ze!

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *