Pasta pesto met gerookte kip

Een eenvoudige doch voedzame maaltijd. Pasta pesto met gerookte kip staat bij ForkYou hoog op de favorietenlijst. Ook bij mijzelf. Je zet namelijk in 10 à 12 minuten een complete maaltijd op tafel waarbij er soms ruzie om de laatste schep ontstaat. Dat kan natuurlijk ook aan mijn twee hongerige pubers liggen. De pasta gaat dan ook altijd schoon op. Wat heb je allemaal nodig voor dit schransfestijn?
Ingrediēnten voor 4 personen. (Inclusief hongerige pubers)

– een pak penne à 500 gram
– een potje pesto
– een verpakking lang houdbare slagroom
– 250 gram gerookte reepjes kipfilet
– zout

Eventueel: een snufje peper, een bouillonblokje (in plaats van zout) en wat geroosterde pijnboompitjes.

Voorbereiding

Mocht je geroosterde pijnboompitjes lekker vinden, rooster die dan eventjes tot ze wat bruinig zijn. In dit geval betekent dat gewoon dat je ze eventjes in een koekenpan doet en omschept. Zorg wel dat er vuur of een andere hittebron onder die pan zit, anders gebeurt er helemaal niks met je pitjes.

Bereiding

Zet een pan met ruim water op om de pasta in te koken. Doe er wat zout bij of een bouillonblokje.
Pak een schaal en doe daar de reepjes gerookte kipfilet, de pesto en de slagroom in. Je kunt eventueel een snufje peper toevoegen en daarna roer je alles lekker door elkaar. Laat dit verder staan tot de pasta klaar is, dan trekt de pesto nog even in de gerookte kip voor extra smaak. Kook de pasta volgens de voorschriften op de verpakking. Zelf kook ik de pasta het liefst ‘al dente’. Als je niet weet wat dat betekent, is Google je beste vriend. Giet de pasta af, bijvoorbeeld in de gootsteen, en zoek een mooie schaal uit om het in te doen. Presentatie is het halve werk tenslotte.
Roer nu het kip, pesto slagroom mengsel er doorheen. En je kunt aan tafel!

De lekkerbekken onder ons kunnen nu die geroosterde pijnboompitjes  eroverheen strooien.

Laat ik ook vooral niet vergeten te zeggen dat je deze pasta met wat gesneden romaine sla, wat cherrytomaatjes en snippers Parmezaanse kaas, om kunt toveren in een fantastische maaltijdsalade. Omnomnom.

Tags:, ,

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *