Maaltijdsalade met krieltjes en gerookte kip

Maaltijdsalades zijn makkelijk te maken, voedzaam en gezond. En vooral vanwege dat eerste plaatsen we onze favorieten hier op ForkYou. De keuze in salades is immers immens. Ga eens zoeken naar een lekker recept en je wordt bedolven onder de sla. Hier op ForkYou zetten we daarom dingen die we zelf lekker vinden. Zo lekker zelfs dat we de receptuur graag met jullie delen. Deze lauwwarme salade met krieltjes en gerookte kip at ik dus laatst. Ga dit maken, dan!

Aan deze maaltijdsalade kun je ook nog gebakken spekjes toevoegen. Wij eten hem graag onder het genot van een fijn witbiertje of een glas rosé.

Wat heb je er allemaal voor nodig voor twee personen?

  • Een krop Romaine sla
  • rucola
  • 2 á 3 tomaten (welke je lekker vindt)
  • 250gr voorgekookte minikrieltjes
  • gerookte kip (in reepjes als je extra lui bent)
  • 1 rode ui (nee, doe dit niet, rode ui is bah)
  • rozemarijn en tijm (vers is het beste)
  • olijfolie
  • balsamico-dressing (twee delen olijfolie, één deel balsamico-azijn)

Voorbereiding

Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de sla in reepjes en was die samen met de rucola. Vervolgens ga je de ui (of niet), tomaat en natuurlijk de kipfilet snijden. (Niet teveel snoepen!) Als alles ‘mis en place’ is, kun je beginnen.

Bereiding

Pak een ovenschaal en doe hier de krieltjes de rode ui, de tijm en de basilicum in. Zet dit ongeveer een half uur in de oven. Zorg dat je af en toe even husselt. Als de krieltjes je toezingen wanneer je de oven open doet, en ze zijn mooi gekleurd, dan kunnen ze eruit. Nu neem je je favo slakom, zoals die ene die je eigenlijk niet durft te gebruiken omdat hij zo duur was. Doe de Romaine sla onderin. Pak nu een andere kom en meng de krieltjes, tomaat, rucola, en de kipfilet door elkaar en verspreid dit over de sla. Giet tot slot de balsamico-dressing eroverheen en klaar is je maaltijdsalade.

Aan tafel!

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *