Confit de Canard

 

Je kunt je huis verkopen door een appeltaart te bakken vlak voor er kijkers komen, zegt de makelaar. Inderdaad ruikt je huis dan heerlijk naar warme appeltaart. Zelf vind ik dat je beter een pan met eendenbouten kan laten pruttelen. Zeker als er een pan zelfgemaakte appelmoes naast af staat te koelen. Confit de Canard ruikt naar zondagmiddag. Dat is ook vaak de dag dat ik tijd heb om het te maken. Het maken zelf is vrij eenvoudig, maar het moet zeker een uur of twee pruttelen. Er zijn veel recepten om Confit te maken maar dit recept gebruik ik.

Voorbereiding:

Zorg dat je een goede zware braadpan hebt die je af kan sluiten. Eentje van gietijzer heeft mijn voorkeur. Aluminium kan ook, maar dan wordt het vaak snel te heet in de pan. Erg veel meer voorbereiding is er niet nodig.  Ongeconfijte eendenbouten zijn lastig te vinden. Bij de AH XL willen ze ze nog wel eens in de vriezer hebben, maar ga anders even langs de poelier.

Ingrediënten

– 4 (tamme) eendenbouten
– boter en olijfolie
– 10 tenen knoflook
– 6 jeneverbessen
– 4 takjes tijm
– 2 blaadjes laurier
– 4 takjes platte peterselie
– boter en olijfolie
– peper en zout

Bereidingswijze

Smelt de boter tot het bruist en giet er een scheut olijfolie bij. Braad hierin de eendenbouten (van te voren met peper en zout bestrooien) Plet ondertussen de teentjes knoflook en voeg die toe. Plet dan de jeneverbessen, tijm, laurier en peterselie en voeg ook deze toe. Dit geheel nog even laten stoven en daarna afblussen met een beetje bouillon of water. Laat dit ongeveer 2 uur gaar stoven op een zacht vuur tot de gewenste gaarheid, voeg gedurende het stoven indien nodig een beetje extra vocht toe.

Serveertip:

Deze eendenbouten smaken extra lekker met zelfgemaakte appelmoes en (zelfgemaakte) frietjes!

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *