Home Made Hamburgers

Hamburgers! Een aantal jaren geleden was het nog gatsiebah vies lekker. Een guilty pleasure die je haalde bij een fastfoodketen naar keuze. Maar tegenwoordig is de hamburger weer helemaal salonfähig geworden. We hebben het niet meer over een dun lapje op een klef broodje, maar over culinaire kunststukjes met van alles erop en eraan. Hippe hamburger restaurants schieten tegenwoordig als paddenstoelen uit de grond. Ook de bekende fastfoodketens rollen op dit moment over elkaar heen wie de meest culinaire burger heeft. Maar wat is er nu lekkerder dan je eigen huisgemaakte burger?

En dan bedoel ik niet hamburgers kant en klaar uit de verpakking. Nee echt helemaal zelf gemaakt. Is dat moeilijk? Nee, helemaal niet. Ik ga jullie straks een geheim ingrediënt verklappen waarmee je hamburgers maakt waar iedereen zijn of haar vingers bij op eet. Deze tip werkt ook erg goed als je eens een lekkere burger op de bbq wil maken. Voor vandaag het recept voor een huisgemaakte hamburger met Castello blue. Het recept is voor extra dikke burgers waarvan je na 1 broodje prop en prop vol zit.

Benodigdheden.

Voor 4 personen:
Afbak ciabatta broodjes
1 kilo rundergehakt of Halfom als je een iets vettere burger wilt.
En (deze tip geheim houden!) 2 zakjes Hamburger kruidenmix van Verstegen.
Voor de garnering:
Castello blue Kaas
mayonaise
augurk
pakje Little Gem

Voorbereiden.

Bak de Ciabatta’s volgens de handleiding. Doe dit als eerste, dan koelen de broodjes af terwijl je met de rest bezig bent. Dan zijn de broodjes niet zo sompig en makkelijk te snijden.
Doe de gehakt in een kom, voeg daar de zakjes kruidenmix aan toe en kneden maar!
snijd de little gem in dunne reepjes.
snijd de augurk in plakjes.
maak mooie plakjes Blue Castello.

Bereiden

Verdeel de gehakt in vier grote bollen, en maak hier vier hamburgers van. Zorg dat ze zodanig van omvang zijn dat ze met zijn vieren in een grote koekenpan passen. Zet deze koekenpan op een halfhoog vuur.
Het geheim van een goed gebakken hamburger zit hem in het hebben van geduld. Het is zelfs beter te vuur te zacht te hebben dan te hard. Reken voor een hamburger van 250 gram zeker 7 tot 8 minuten per kant. Als ze mooi rosé zijn van binnen zijn ze goed.
Snijd je afgekoelde ciabatta’s horizontaal door midden. Leg je Hamburger op de onderste helft. Kleed je hamburger aan met de garnering en smullen maar!

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *