Broodje kipshoarma waar je dönner van wordt

Zeg je ‘shoarma’, dan zeg je ‘knoflooksaus’ en van die platte broodjes die altijd stuk gaan als je wilt opensnijden. En: “Wat doet die sla eigenlijk op tafel?” Maar ook ‘lekker!’ Maar je zegt niet zo snel ‘kipshoarma’ en al helemaal niet ‘gezond’.

Kipshoarma is gemaakt van kippendij met dezelfde kruiden als alle andere shoarma’s en dus lekker mals, maar veel minder vet dan de varkensvariant. Daarnaast is kip goed voor je spierherstel na het sporten. Voor dit broodje hebben wij de ingrediënten zodanig aangepast dat dit broodje minstens net zo lekker of misschien wel lekkerder is dan de minder gezonde vette variant.

Even anders dus

Om shoarma gezond te krijgen moeten we dus een aantal ingrediënten gaan vervangen. We noemden al kipshoarma in plaats van de varken, maar de knoflooksaus zal er ook aan moeten geloven. Die gaan wij vervangen voor een heerlijke zelfgemaakte tzatziki. Het ‘je ziet maar wat je doet, ik val toch gewoon uit elkaar’-broodje vervangen we voor lekker vers Turks brood.

Benodigdheden

 • een kommetje
 • een rasp
 • een scherp mes
 • een koekenpan
 • een voorverwarmde oven

Ingrediënten (voor 2 personen aan kipshoarma)

 • 300 gram kipshoarma
 • een Turks afbakbrood
 • een komkommer
 • Griekse Yoghurt
 • takjes Dille
 • teentje knoflook (2, als je het aan kunt)
 • zakje ijsbergsla

Bereiding

We beginnen met het afbakken van het Turkse brood volgens de voorschriften op de verpakking. Dan is die niet zo heet meer als je daar straks de shoarma op doet.

Een Turks afbakbrood maak je extra lekker door de bovenzijde voordat het de oven ingaat even lichtjes in te smeren met olijfolie en er wat provinciale kruiden overheen te strooien.

Ondertussen maken we de tzatziki. Dat is zo eenvoudig dat je dit nooit meer kant en klaar gaat kopen. Vers is immers zoveel lekkerder. Knijp één of twee teentjes knoflook uit boven een kom. Snijd de dille fijn en doe die erbij. Neem een halve komkommer, snijd deze doormidden en rasp hem boven het je kom. Doe er dan een paar eetlepels Griekse yoghurt bij en roer alles lekker door elkaar. Klaar.

Je Turkse brood zal nu wel klaar zijn, dus die kun je mooi af laten koelen en dan ruikt het heerlijk naar vers brood. De kipshoarma maak je volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dat komt neer op: 5 minuten roerbakken met een klein scheutje olie.

Snijd je Turkse brood in vieren en snijd deze stukken open. Doe hier eerst wat sla in (!), dan de kipshoarma en tot slot een flinke lepel tzatziki. En dan is het verantwoord smullen geblazen!

Bevalt kip? Probeer dan eens deze ovenschotel met kip en groente.